torstai 13. elokuuta 2015

Arkeen paluuta ja linssi-kukkakaalipöperöä

Heissan! Arki on täällä taas, ainakin joillain tässäkin perheessä. Itselläni opintovapaa vielä jatkuu hetken aikaa, mutta pian se on minunkin opeteltava takaisin "ihmisten tavoille". Nyt on elämä meinaan mennyt siihen, että aamupäivät menee ihmetellessä ja rauhallisuudesta nauttien, jos ei mitään erityistä menoa ole, ja illansuussa vasta pääsen vauhtiin tuossa opiskeluhommassa ja sitten saatan nakuttaa iltamyöhään sitä vielä koneella. Ja mikäs sen ihanampaa kuin saada tehdä asiat omassa rytmissä. 
Suloinen partasuu ilta-auringossa

Tänään meillä kokattiin mitä-kaapista-löytyy periaatteella melkoisen herkullista kasvisruokaa. Tuli nimittäin päivällä puheeksi että kaapit pullottaa kaikenlaista kummaa, mitä ei tule käytettyä kovin usein. Yksi niistä oli linssit, joita en oikein koskaan ole osannut käytttää. Googlailin reseptejä ja sitten törmäsin Ellit -keskustelupalstalla reseptiin, jota hieman muokkailin omaan makuun sopivammaksi. Tässä muokattu versio (toivottavasti muistan kaiken, kun meni vähän hatusta vetäen):

Linssi-kukkakaalicurry

2 rkl öljyä
chilijauhetta
currya
kurkumaa
1 sipuli pilkottuna
3-4 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 pieni kukkakaali
3 porkkanaa
4 -5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
150 g punaisia linssejä (pika)
1-2 tl inkivääritahnaa
loraus kookosmaitoa

Ensin kuumennetaan öljy ja freesataan chili, curry ja kurkuma kattilassa. Sitten lisätään valkosipuli ja sipuli. Kuullota hetken aikaa, lisää sitten kukkakaalit ja porkkana pilkottuina, pyörittele hetki. Lisää vesi ja liemikuutio sekä inkivääritahna. Keitä n. 15 minuuttia. Lisää linssit ja anna hautua vielä 5 min. Lopuksi lurautin vielä mukaan vähän kookosmaitoa, kun jääkaapissa oli avonainen purkki ja kiehautin vielä hetken, se pyöristi makua sopivasti.


Käytin GoGreenin punaisia pikalinssejä, jotka tosiaan kypsyvät 5 minuutissa. Lisukkeena oli sattumoisin GoGreenin quinoaa, joka on ravinteikas, proteiinipitoinen, hyvin sulava ja myöskin gluteeniton vaihtoehto vaikkapa riisille. Ja tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaikka siltä alkaa melkein kuulostaakin :-) Niin, ja kuvamateriaalia on melko naftisti, kun vasta keksin kirjoittaa tästä kun ruoka oli jo syöty. Onneksi sitä vähän jäi, niin sain kuvan valmiista tuotoksesta. 


Aurinkoista loppuviikkoa ja kiva jos löysitte tänne, vaikka postauksia onkin tullut hyvin harvakseltaan. Olisin superiloinen, jos jättäisitte kommenttikenttään terveisenne <3

-Maarit

7 kommenttia:

  1. Ohje kuulostaa kivalle! Linssejä on kanssa meiän kaapissa, mutta harvemmin tulee käytettyä. Maistuvat kyllä hyvälle, joten enemmänkin voisi käyttää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :-) Linssit ovat olleet mulle aina vähän "mysteeri", mutta pitää vaan ottaa tavaksi tehdä niistä jotain. Talvella ainakin keitot maistuvat, niihinhän niitä voi myös käyttää. Mukavaa loppuviikkoa, Kurvillinen :-)

      Poista
  2. Nam näyttää herkulliselta. <3 Eikö ole ihanaa tehdä omaa tahtiin juttuja, siinä kyllä mieli lepää yöunetkin ovat laadukkaampia. Kivaa että postailit, toivottavasti taasen pian lisää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia kommentista <3 Täytyy sanoa, että hyvin olen nukkunut ja migreenitkin on pysyneet poissa, mistä olen to-del-la onnellinen! Hyvää yötä <3

      Poista
  3. Mä en ole vielä uskaltautunut maistamaan linssejä mutta ehkä vihdoin pitäisi :) Ihanaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maista rohkeasti vaan, ihan hyviä ne ovat. Itse tykkään reippaasti maustetuista. Kiitos- viikonloppu oli ihana, kotiuduimme vasta mökiltä ja saalistakin saatiin, mustikkaa ja kanttarelleja. Mukavaa viikon alkua sinulle ❤

      Poista