lauantai 16. toukokuuta 2015

Uuden arkirytmin opettelua

Toukokuu toi toivotun muutoksen meikäläisen kuvioihin. Jäin pois töistä opintovapaalle viimeistelemään opintojani, jotka siis keskeytyivät jo niin kauan sitten, etten edes kehtaa sanoa. Opintovapaan aikana on tarkoitus siis opiskella itsenäisesti, saada aikaiseksi gradua ja jossain kohden, kuitenkin toivon mukaan tänä vuonna, valmistua KTM:ksi. Jota ennen tosin pitää valmistua kandiksi ja tehdä siis myös kanditutkielma.  Tuo itsenäisesti opiskelu on tietysti sekä ihanaa että kamalaa, ainakin kamalan vaikeaa. Kun olisi niin paljon kaikkea muutakin kivaa tekemistä.


Ennen "vapaan" alkua, siinteli mielessäni ajatus siitä, että voisin tässä samalla keskittyä myös hieman enemmän omaan itseeni ja hyvinvointiini. Kun ei ole pakottavia aikatauluja, voisin aamuisin heräillä omaan tahtiini, siitä terveellisen aamupalan jälkeen vaikkapa käydä aamupäivällä järjestettävällä jumppatunnilla, ja siitä sitten kirjastoon ahkeroimaan työni pariin. Ja sieltä sitten hyvillä mielin kotiin.  
Ei kai tää niin vakavaa ole, selfiekollaasi ihan vaan huvin vuoksi.
Näin kahden viikon kokemuksen jälkeen voin kertoa, että olen onnistunut tuon kaavan mukaan tasan kerran. Muut päivät olen kyllä istunut koneen äärellä, istunut sekä kirjastossa että kotona, saanut selkäni siihen kuntoon että jumppaan meno on vaihtunut hierojakäynneiksi + särkylääkekuuriksi. Ja onko opinnäyte edennyt? Tekstin synnyttäminen on vaikeaa, mutta lukenut olen paljon, aihe on kyllä (omasta mielestäni) mielenkiintoinen. Ja niin, täytyyhän mun oikeasti ensin lukea ja paneutua aiheeseen eikä vain alkaa kirjoittaa tyhjästä. Eiks niin?


Positiivista hämmennystä on aiheuttanut myös opiskelijahintainen lounas kirjaston ravintolassa. Kun nyt virallisesti opiskelijana vilautin sitä kuuluisaa opiskelijakorttia ensimmäistä kertaa, lounaan hinnaksi ilmeni 2,10 €, jolla sai herkullista kasviskeittoa, salaattipöydän antimineen + leipävalikoimineen. Olin kyllä iloisesti yllättynyt! Ns. normaali lounas kustansi sitten toisella kertaa 2,60 €. Hienoa, sanon minä!


On tähän kahteen viikkoon mahtunut pikku lomakin jo, piipahdimme miehen kanssa kahden Barcelonassa :-) Mikä ihana paikka! Kunhan saan kuvat käytyä läpi, jaan muutamat parhaat hetket kanssanne.


Eräs daami on onnellinen, kun mamma on enemmän kotona.

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Kamalan ihanaa ja enimmäkseen ihanan kamalaa. Just niin. Mutta myös superpalkitsevaa, kun vaan sinnittelee kaiken läpi. Enkä yhtään epäile etteikö se sulta onnistuis.

  Ihana selfiekollaasi. Iloinen ja positiivinen <3

  VastaaPoista
 2. Ihana kun kommentoit, mä jo aattelin että mun selfiet pelästytti jokaikisen tiehensä. Tosiaankin opiskelu on varmasti palkitsevaa, kun loppusuora alkaa häämöttää. Kokonaisuuden osaltahan näin jo onkin, mutta tässä työssä ollaan vielä alkumetreillä. Mukavaa viikkoa, Annukka <3

  VastaaPoista
 3. Jee ihana sun nassu ja blogikin herännyt eloon. Aina ajoittain täällä kurkin, josko oot täällä. Mutta eihän sitä aika riitä kaikkeen.

  On sulla siinä vino pino opeteltavaa, mitenköhän siellä sujuu. <3

  Ihanaa viikonloppua Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin hieman eloon :-) Nolon hiljaista on ollut, myönnän. Heh, nassukuvat löyty puhelimesta kuten nuo muutkin. Vähän arvelutti ne laittaa mut laitoin kuitenkin. Mukavaa viikonlopun jatkoa, Tiia-ihana <3

   Poista