lauantai 7. helmikuuta 2015

Porkkana-inkivääri-veriappelsiinimehulla päivä käyntiin


Tänä aamuna, hyvien yöunien (pitkästä aikaa) ja reippaan metsälenkin jälkeen tuntui hyvältä ajatukselta kuoria muutama porkkana, pala inkivääriä ja pari italialaista Moro-veriappelsiinia, heivata ne mehulinkoon ja surauttaa mehuksi. Veriappelsiini on nyt sesongissa!

Veriappelsiinit toki kuorin ennen mehun tekoa.
 
Aikaa kului kokonaista muutama minuutti kuvauksineen päivineen ja upean syvän oranssinen mehu oli valmista.  Sopii heti nautittavaksi.  
 

Veriappelsiini on punaisten hapahkojen appelsiinilajikkeiden yhteisnimitys. Tavallisimmat lajikkeet ovat sanguinello, tarocco ja moro. Veriappelsiini on tavallista appelsiinia pienempi. Lajikkeet jaotellaan puoli-, täys- ja tummaveriappelsiineihin.

Punaisen värinsä hedelmä saa muun muassa lykopeenista ja antosyaanista, joka on yleinen pigmentti kasveissa ja hedelmissä.

Veriappelsiini sisältää runsaasti C-vitamiinia.
Lähde: Wikipedia

Linkki Satokausikalenterin Parasta juuri nyt -juttuun veriappelsiineista.

 
Yksi kuva vielä aamulenkiltä. Pieni koira ja isoja puita luonnonsuojelualueella. Kännykällä räpsäisty, siis laatu niin ja näin.
 
 
Pirteää helmikuista lauantaita!

2 kommenttia:

 1. Namskis! Tuossa juomasta saa boostia päivään!
  Löysin tämän kivan blogisi ihan äsken ja kirjauduin
  samantien lukijaksi. Tervetuloa vastavierailulle blogiini,
  jossa seikkaillaan mm. Turun saaristossa ja seurataan
  aikuiselle naiselle sopivaa muotia.

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva juttu että löysit tänne! Hyvä lähtö päivälle on tuo mehu kyllä :-)
   Tulen ehdottomasti vastavierailulle - pikakurkkasin jo, ja ihania kuvia näkyi heti ensivilkaisulla! Tulen lukemaan blogiasi oikein ajan kanssa - nimittäin tuo Turun saaristo on sydäntäni lähellä, lapsena vietin paljon aikaa siellä ja upea ympäristö on edelleen niin rakas minulle. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle, Teija!

   Poista