sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kodin väreistä ja pari sanaa puudelista


Blogeissa on viime viikkoina saanut ihastella sisustuskuvia värihaasteen muodossa. Valitse kodistasi viisi väriä ja esittele ne viitenä eri päivänä. Mietin itsekseni, että jos tällaisen haasteen saisin, mitkähän värit valitsisin. Hieman kauhistuin kun tajusin, että meillä voisi esitellä vain valkoisen, mustan, ruskean ja ehkä harmaan. Ja sitten viimeisin varmaan olisi "joku muu", yksittäiset pilkahdukset muita värejä, koska niitä ei kovin paljoa meillä tällä hetkellä näy. Miten tylsää toisaalta, mutta toisaalta aika rauhoittavaa ja siitähän on sitten helppo väriskaalaa laajentaa.  Kun remontoimme taloamme, meni käytännössä kaikki uusiksi. Avautui mahdollisuus tehdä sisustuksesta aivan oman näköisensä. Mielessäni näin sellaisen harmonisen ja pehmeän, hieman romanttisen ja kotoisan tyylin. Maanläheisiä värejä, seesteinen tunnelma. Kun pääsimme lopulta sisustusvaiheeseen asti, maku olikin muuttunut. Huomasin itsellenikin yllätyksekseni valitsevani musta-valkoista ja modernia, jota halusin yhdistellä vanhojen kauniiden esineiden kanssa.Metrin seinänpätkällä Marimekon Kivet-tapetti,
Ilmari Tapiovaaran Pirkka-jakkara

Baarikaappina toimiva mummilta peritty antiikkikaappi kurkistelee yllätys-yllätys mustavalkoisen ruokailutilan seinän kulman takaa. Tämä tapetti on vaan niin mahtava! Ei liian hempeä vaan vähän karu. Voisin katsella tätä loputtomin.Cole & Son Cow Parsley -tapetti
Mies on joskus vitsaillut, että koiramme onneksi se on musta väriltään ja sopii siis sisustukseen. Tämä ihastuttava puudelineiti on kyllä aikamoinen pakkaus. Niin kuin monilla muillakin, on koira tärkeä osa perhettämme. Vaikka sanotaan, ettei eläimiä saisi inhimillistää, on se hankalaa koiran kanssa, joka esimerkiksi tulee halaamaan aamulla. Ja halii muutenkin. Mutta vain kotiväkeä ja mummia. Muut ihmiset ovatkin sitten luultavimmin vihollisia, joita pitää haukkua ja kovaa. Ja kauan. Riippuu vähän kuinka kauan ketäkin. Jotkut pääsevät vähällä, jotkut saavat saman epäluuloisen kohtelun kerta toisensa jälkeen.


Lurps lurps, kieli ulkona. Matto Anno Jalpaikka

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Donna, Donsu, Dompertti, Donna-Petteri (tämä on puolivirallinen, sillä trimmaajan ajanvarauskirjassa se mainitaan joka kerta). Riekku-Petteri.Heitä lammasta mamma, jooko?Lisää mustavalkoista ja hei onhan tuossa punaistakin!

 
Ripaus romantiikkaa
 
Värihaasteesta voi lukea lisää esim. Tiia-pikkuserkkuni blogista Minäkö keski-ikäinen? ,linkistä pääset aiheen ensimmäiseen postaukseen.

Rentoa sunnuntaita <3

9 kommenttia:

 1. Maarit ihanuus, teillä on niin kaunis koti. Ja värit joita luettelit, siitähän niitä on jo kerrakseen. Tämä blogisikin on muutenkin elegantti ja kaunis. .<3 Sulla on hyvä maku.

  Voi että tuota puudelia, että voikin olla söpö.

  Olen vieläkin aivan tunnelmissa, eilinen tapaaminen oli niin kiva ja jotenkin erityinen. Tuntui että nyt lähti tämä tutustuminen aimo harppauksella eteenpäin. <3

  Suloista sunnuntaita ja kiitos kun linkkasit blogini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentista. Maku on kyllä muuttunut, itseäkin vähän hämmentää tämä musta-valkokausi. Katsotaan mihin suuntaan se tästä kehkeytyy.

   Sama mulla, ihan fiiliksissä täälläkin edelleen eilisestä <3 Niin kiva oli tavata.

   Poista
 2. En edes muista, kuinka kauan siitä on, kun sain saman haasteen, mutta taisi hyytyä heti alkumetreille, kun jäin miettimään, kelpaako viisi eri sävyistä ruskeaa viideksi eri väriksi :D. Minkäs teet, kun on Täti Ruskea, niin on Täti Ruskea.. Ans kattoo ny, jos joskus saisin aikaiseksi, mutta vaatii aina niin hirmuiset raivausrupeamat, että saa jonkun nurkan edes mahtumaan siistinä kuvaan.

  Tykkään ihan hirveän paljon noista sun kuvista. Enkä pelkästään siksi, että niissä on ruskeaa ;), vaan siksi, että ruskea yhdistyy kauniisti noihin mustavalkoisiin tapetteihin, joista myös tykkään. Erityisesti tuosta "Parsleysta", joka omaan silmääni näyttää ihan koiranputkikuvioiselta. Tai tilli?

  Lisää kuvia pyytää hän ja toivottaa iloista alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, helpottavaa kuulla, että kaikilta muiltakaan ei löydy helposti viittä esiteltävää väriä. Ja kuten ehkä huomaat, minun kuvat onkin tarkkaan mietitty mistä kulmasta saa kuvan niin, ettei sotkut näy. Ei meillä tosiaankaan ole paikat aina järjestyksessä. Tai oikeastaan juuri koskaan täysin järjestyksessä.

   Onpa tosi kiva kuulla, että pidit kuvista :-) Lupaan laittaa lisää, jossain kohtaa varmasti. Kyllä tuo koiranputki minustakin tuo tapetti on. Eikös Parsley tarkoita persiljaa.... se tuo nyt ei kyllä mitenkään päin ole. Vai olisiko Cow Parsley sitten koiranputki. Jaa-a.

   Hyvää viikkoa sullekin Annukka, kiva että olet täällä <3

   Poista
 3. Kauniita kuvia kodistasi! Ja mikä ihanuus tuo Parsley tapetti!!!
  Meillä lähti viime rempassa kaikki värilliset tapetit ja maalattiin vaan kaikki seinät. Katsotaan koska iskee uusi tapetti buumi :)))
  Ihana puudeli neiti siellä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Tuitiina! Meidänkin ainoat tapetoidut seinät ovat nuo kuvissa esiintyvät kaksi seinää ja kolmas makuuhuoneessa. Loput ovatkin maalattuja seiniä, valkoista ja parilla seinällä vähän sellaista betonin harmaanruskeaa. Olisko ollut Laasti ihan sävyn nimikin :-)

   Poista
  2. Josko kommentointi onnistuisi kolmannella kerralla:) Pidän kuvistasi ja kodin sisustus on makee. Varsinkin pidän Tapiovaaran penkistä. Olet kivasti yhdistänyt uutta ja vanhaa. Ruskeat mööbelit ovat ihania ja tulevat kivasti esiin muusta sisustuksesta. Jatkoa odotellessa ja btw kiitos smoothie- ohjeesta <3

   -Ursula

   Poista
  3. Onnistuihan se! Kiitos kovasti. Uuden ja vanhan yhdistäminen on kyllä mun mieleen. Tykkään älyttömästi vanhoista kauniista astioista ja kalusteista, mutta en välttämättä halua että oma koti on museomainen. Kivaa päivää sulle Ursula <3

   Poista
 4. Ai miten soma puudeli teiltä löytyy!

  VastaaPoista