perjantai 9. tammikuuta 2015

Aktiivisuusranneke - turhake vai hyödyllinen kapine?

Kirjoitin joulupukille aktiivisuusrannekkeesta ja kuinka ollakaan, aattona paketista paljastui Fitbit Charge -merkkinen ranneke. Olen nyt käyttänyt tuotetta reilut kaksi viikkoa ja kokemukset ovat pääsääntöisesti ihan jees.


Melkein tavoitteessa!Fitbit mittaa askelmäärän ja oletusarvoinen tavoite on 10.000 askelta päivässä. Näin koiranomistajana tuo tavoite täyttyy yllättävänkin helposti, kunhan vaan itse käy ainakin pari kertaa päivässä kävelylenkillä. Mutta mutta, ihan joka päivä se ei ole minullakaan täyttynyt. Ja tavoitteen voi toki itse määrittää suuremmaksikin.


Totuus askelista.
Askelmäärän lisäksi laite kertoo kilometrit, kulutetut kalorit, erittäin aktiiviset minuutit, ja mikä mielenkiintoisinta, unen määrän. Jotkut aktiivisuusmittarit osaavat kertoa oliko uni syvää vai kevyttä, mutta tämä kertoo vain olitko unessa, levoton vai hereillä.
 
Aika levotonta unta.
 
100 % totuutta ei tämäkään kerro. Öinä, jolloin olen nukkunut huonosti eikä uni ole tullut, mutta olen ollut liiemmin veuhtomatta, näyttää kuin olisin nukkunut ihan rauhallisesti. Nukkumaanmenon ja heräämisen laite kyllä rekisteröi vallan hienosti.
 
No onko tästä rannekkeesta ollut sitten iloa eli onko liikkuminen ja aktiivisuus lisääntynyt? Ehkä hieman kyllä! Ainakin näin aluksi. Ja unimäärät ainakin tulee katsottua päivittäin. Ehkä tämä on kiva meille, joiden liikkuminen ei ole riittävää ja pientä motivointia tarvitaan.
 
Ensi yöksi toivon pii...itkää tummansinistä viivaa tuohon unikäppyrään.
 
Kivaa perjantai-iltaa!
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Nyt oon niin tehotyttönä täällä, kun flunssa alkaa hellittämään. Mutta en silti noin tehopakkauksena, voi hitsinpimpula mistähän saisin vielä tuon sinun innon. Saat tartuttaa lauantaina sitä hieman meikäläiseenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia kyllä tässä ollaan vielä kaukana tehopakkauksesta... Kunpa löytäisi sen liikkumisen ilon ilman itsensä pakottamista. Eikä kyllä tuo pakkanen nytkään houkuta ollenkaan mutta sinne se on nenänsä vaan tuon puudelin kaveriksi pistettävä. Onneksi sulla olo on jo parempi. Ihana nähdä lauantaina <3

      Poista